Ga naar hoofdinhoud

Nino des Buissonnets gaat met pensioen

Steve Guerdat met Nino des Buissonnets. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Nino des Buissonnets zal op zondag 11 december in Genève afscheid nemen van het publiek. "Hij verdient het om, na een prima seizoen, in topvorm met pensioen te gaan. Dit is het juiste moment om te stoppen", vertelt Steve Guerdat.

De Selle Francais-gefokte zoon van Kannan kende met zijn lastige karakter geen gemakkelijke start. Eenmaal in het gareel ging hij met Guerdat een zeer succesvolle carrière tegemoet.

Zo rook hij met Nino des Buissonnets twee keer aan de wereldbeker (die hem op het laatste moment net ontglipte). Het absolute hoogtepunt was individueel Olympisch goud op de Olympische Spelen van vier jaar geleden in Londen.  Op de Olympische Spelen in Rio eindigde de combinatie net naast het podium op de vierde plaats.

Mooi einde

“Hij verdient het om in deze vorm afscheid te nemen. Ik heb geen spijt van mijn beslissing om aan te kondigen dat hij op 11 december in Genève afscheid zal nemen van het publiek. Ik heb na Rio al aangegeven dat hij nog maar een paar wedstrijden zou springen. Binnenkort wordt hij zestien en ik wil niet dat hij risico gaat lopen op concours. Ik wil dat het mooi eindigt”, aldus Guerdat.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Grand Prix Replay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.