Nippon d’Elle met wedstrijdpensioen

Nippon d'Elle met Roger-Yves BostFoto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De nu zestienjarige Nippon d’Elle (v. Scherif d’Elle) wordt teruggetrokken uit de wedstrijdsport. De bij Selle Francais goedgekeurde hengst kende een glansrijke carrière onder Roger-Yves Bost en zal nu volledig voor de dekdienst worden ingezet. 

De loopbaan van de hengst is er een met zeer aansprekende resultaten. Naast hun bijdrage aan de overwinning van het Franse team van de Nations Cup in Aken in 2012, pakte de combinatie overwinningen in de Grote Prijzen van Oliva, Arezzo en Fontainebleu. Daarnaast stonden ze vele malen op het podium van Grote Prijzen wereldwijd.

De Scherif d’Elle-zoon zal terugkeren naar zijn voormalige ruiter Bertrand Pignolet op Haras d’Elle, waar hij voor de dekdienst beschikbaar wordt gesteld.

Bron: Studforlife.com

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.