Nipte zege voor Bengtsson in Championat of Stadt Basel

Rolf-Göran Bengtsson en Casall ASK,Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De strijd om de eerste twee plaatsen in de afsluitende rubriek van de avond in Basel werd zojuist op het nippertje in het voordeel van Rolf-Göran Bengtsson beslist. De Zweedse ruiter was met zijn achttienjarige Casall ASK (v. Caretino) een fractie sneller aan de finish dan Lorenzo de Luca, die tweede werd. Voor Nederland kwam alleen Maikel van der Vleuten aan de start, maar hij plaatste zich niet voor de barrage.

Slechts vijf van de ruim vijftig deelnemers kwamen foutloos rond in de eerste ronde en mochten zich melden voor de barrage. Van deze vijf bleven alleen Bengtsson en De Luca nog een keer foutloos. De Luca zat in het zadel van Halifax van het Kluizebos, waarmee hij de laatste tijd de ene na de andere overwinning boekte. De Italiaanse ruiter stuurde zijn gekeurde Heartbreaker-zoon in 43,23 seconden over de eindstreep in de barrage en dat was 0,03 seconde langzamer dan Bengtsson met Casall.

Top vijf

Simon Delestre en Chadino (v. Chacco-Blue) volgden met vijf strafpunten op de derde plek. Hiermee bleef het Franse duo voor hun landgenoten Penelope Leprevost en Ratina d’La Rousserie (v. Quaprice Bois Margot), die met acht strafpunten aan de finish kwamen.

Niklaus Rutschi was goed voor het beste thuisresultaat. In het zadel van de veertienjarige KWPN’er Windsor XV (v. Karandasj) voltooide de Zwitser de barrage met veertien strafpunten en de vijfde plek.

Van der Vleuten zadelde Salomon voor deze rubriek, maar mocht met vier strafpunten in de basisronde niet terugkomen voor de barrage. Gisteren eindigde Van der Vleuten ondanks een foutloze rit met de Stolzenberg-zoon buiten de prijzen, maar vandaag leverde de rit de twaalfde plaats op.

 

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.