Ga naar hoofdinhoud

Top vier nog ongewijzigd in zeer spannend NK senioren

Michael Greeve hier met Whitney BB Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Wat een spanning bij de ontknoping van het Nederlands kampioenschap Springen voor senioren. De top vier bleef opnieuw foutloos, waardoor Michael Greeve als klassementsleider straks aan de tweede manche begint, op de voet gevolgd door Frank Schuttert, Jur Vrieling en Willem Greve. Maar verschuivingen en verrassingen waren er ook volop. De strijd is nog lang niet gestreden in Mierlo.

Bij aanvang van de eerste manche van het derde en beslissende onderdeel van het kampioen stonden er nog zestien ruiters op minder dan een balk afstand van klassementsleider Michael Greeve. Maar de opgave van vandaag was niet makkelijk en de parcoursbouwers wilden duidelijk in de eerste omloop al een schifting maken. Met name de laatste lijn, met een dubbel die haaks aangereden moest worden, gevolgd door een ferme oxer van de hoofdsponsor en een steilsprong richting finishlijn leverde de nodige fouten op. Daarbij was de tijd scherp gesteld, al met al geen gemakkelijke opgave voor de 42 starters in de eerste manche.

Jur Vrieling reed een ijzersterkte rit met VDL Glasgow vh Merelsnest (v. Nabab de Reve) die speelde met de hoogte van de hindernissen en vandaag verre van een tijdfout over de streep kwam en aan de leiding gaat in de dagprijs. Ook met VDL Zirocco Blue N.O.P.  (v. Mr. Blue) bleef de topruiter nul, waardoor hij nu twee paarden in de top zes heeft staan. Alpicor (v. Lupicor) en zijn ruiter Glenn Knoester zijn de ontdekking van het kampioenschap. De debutant op het NK bleef opnieuw foutloos en staat nu op de negende plaats, net als Michel Hendrix en zijn constant springende Indoctro-zoon Baileys die achtste staan. Ook Wout Jan van der Schans en Aquila SFN  (v. Ovidius) stelden de aanwezige investeerders niet teleur en bleven foutloos, waarmee ze klommen naar plaats zeven.

Joy Lammers presteerde opnieuw erg goed. Ze had Taura van de Broekkant zeer goed aan het springen en hield knap stand door opnieuw foutloos te blijven. Zij steeg naar de 5e plek in het tussenklassement. Willem Greve maakte opnieuw veel indruk met de in grootse vorm verkerende Carambole N.O.P.  (v. Cassini I) en deed wat er van hem verwacht werd. Een foutloze rit was er ook voor Frank Schuttert en zijn solide springende Go Easy de Muze (v. Vigo d’ Arsouilles), waarmee hij op de tweede plek blijft staan. Maar Michael Greeve en Whitney BB weerstonden de druk en bleven als laatste starter opnieuw eenvoudig foutloos in het zware parcours.

Maar niet alle top zestien ruiters bleven foutloos. Johnny Pals maakte met Fernando BH (v. For Pleasure) een fout op de laatste steilsprong van het parcours, waardoor hij zakte naar plaats 16. Ook met Vignet BH kwam er een fout op het scorebord, zij staan nu 11e. Ook Henk van de Pol en de Stakkato-zoon Spartacus TN en Leon Thijssen met de Berlin-zoon Aken Utopia reden een balk op het Mierlose gras en zakten een aantal plaatsen.  Doron Kuipers en Zinius (v. Nabab de Reve) gingen knullig op de eerste hindernis in de fout, maar hielden verder de lei schoon. Jeroen Dubbeldam kreeg op de muur een fout met de 14-jarige hengst Carusso LS La Silla en gaat vanaf de 13e plek de tweede manche in.

Ruben Romp en Audi’s Teavanta II C Z  (v. Treasure Z) maakten twee springfouten en kelderen een eind in het klassement.

Albert Zoer met Gigolo en Henk van de Pol met de Twister-zoon Willink namen revanche op hun eerdere resultaten, door te bewijzen dat de eerste manche zonder fouten te volbrengen was. Maar de opmars lijkt te laat te komen voor een plek in de hoogste regionen van het kampioenschap. Gert Jan Bruggink kwam met een dikke grijns op zijn gezicht de ring uit. Bruggink bewees zichzelf een goede dienst door met Vampire  (v. Marome Nw) foutloos te blijven en daarmee te stijgen in het klassement. Ook regerend kampioen Leopold van Asten en VDL Groep Zidane  (v. Heartbreaker) liet vandaag de balken liggen en verbetert zijn klassering.

Klik hier voor de uitslag van de eerste manche

Volg de ontknoping van het NK Live op ClipMyHorse

Bron: Paardenkrant – Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.