Ga naar hoofdinhoud

Heijkoop met ruim tachtig procent aan de leiding: ‘Ik ben héél blij’

De eerste zes combinaties zijn van start gegaan in de afsluitende kür voor het Nederlands Kampioenschap in de Zware Tour en Danielle Heijkoop gaat met Siro aan de leiding met een resultaat van 80.650%. "Ik ben héél bij", was haar eerste reactie.

Heijkoop was uitzinnig van blijdschap toen ze de ring uitkwam net na de kür met Siro. Het duo kreeg een score van 80.650% en nam daarmee ruim de leiding in het klassement. “Ik ben heel bij. Ik kwam even achter de muziek, maar kon toch doorrijden. Ik ben heel blij met de muziek, ik word er nog niet niet emotioneel als ik aan het rijden ben, zo mooi vind ik het. Vandaag was Siro precies goed, alles lukte. Ik vind het jammer dat ik al als vierde moest starten, maar wat het ook is qua uitslag ik ben in ieder geval tevreden.”

Om 15.30 uur gaat het programma weer verder en komt Hans Peter Minderhoud in de baan met Glock´s Johnson TN N.O.P.. Edward Gal en Voice zullen vanmiddag niet meer in actie komen in de kür. Glock’s Voice is na een blessure heel zorgvuldig opgebouwd naar dit NK. Na de zeer goede GP-rit afgelopen vrijdag wordt Voice fysiek ‘gespaard’ voor de Olympische Spelen over ruim twee weken.

Klik hier voor de livestream van ClipmyHorse. 

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.