Nog maar twee SFN-paarden: Elan verkocht

Een van de drie laatste overgebleven SFN-paarden, Elan (v. Canturano I), is door het Springpaardenfonds Nederland verkocht. De achtjarige ruin, die werd opgeleid en ontdekt door Judith van der Zande, wisselde deze zomer al van eigenaar. De Duitser Hermann Tieben was volgens de FEI-database vanaf juni eigenaar. Onlangs verkocht Tieben de ruin aan de Duitse Kathrin Stolmeijer, die hem nu enkele malen internationaal heeft uitgebracht. 

Springpaardenfonds Nederland, dat een doorstart zou maken met SFN II, heeft nu nog maar twee paarden: SFN Zenith en Eloma’s Blue SFN. Over het eigendom van Zenith SFN ontstond onlangs enige onduidelijkheid. Op de startlijst van JIM stond hij op naam van Willy van der Ham en Handelsstal Geerink en ook in de FEI Database stond de ruin korte tijd zo geregistreerd. Dit ging echter om een foutje in de database en is inmiddels aangepast: hij is volgens de FEI nu voor de helft van Van der Ham en voor de helft van SFN.

Stolmeijer brengt Elan, die nu op naam staat van Stolmeijer Sportpferde, aankomend weekend uit in Kronenberg en verscheen eerder dit najaar al in 1,30m, 1,35m en 1,40m-proeven in Riesenbeck, Lier en Kronenberg.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.