O’Connor zegeviert in puntenspringen met Copain du Perchet

Op de Dublin Horse Show was Cian O’Connor te snel af in het puntenspringen, dat lukte hem in het zadel van Edwin Smits’ voormalige troef Copain du Perchet CH. De in Zwitserland woonachtige Smits eindigde zelf op de derde plaats.

Van de 35 gestarte deelnemers in de rubriek kwam de helft met 65 punten over de finish. O’Connor, die al als zevende deelnemers het parcours in reed, zette met de twaalfjarige Conteur-zoon een scherpe tijd van 50,48 seconden neer.

Ieren sterk op eigen bodem

Landgenoot Cameron Hanley wist op eigen bodem het dichts bij die tijd in de buurt te komen door met de KWPN-gefokte Aiyetoro (v. Concorde) te finishen in 51,42.

Slechts twee tienden van een seconde langer had Edwin Smits nodig voor zijn rit met de Hrh Pik Ayolo-zoon Pikelot von Hof CH. Daarmee bleef hij voor op Denis Lynch en Rmf Swinny du Parc (v. Berlin).

Geen Nederlands succes

Doron Kuipers kwam als beste Nederlander niet verder dan plaats 26. Met Centolina Rb (v. Cento) passeerde hij de finish met 56 stijlpunten.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.