Oldenburger hengst Balloon naar Mexico verkocht

Shane Breen en Balloon Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Vorig jaar zomer kocht Axel Verlooy de Oldenburger hengst Balloon (v. Balou du Rouet). Jos Verlooy presteerde vervolgens met de hengst op het hoogste niveau. De carrière van de combinatie heeft echter niet lang geduurd, Verlooy heeft de hengst inmiddels doorverkocht naar Mexico. 

Met de Ier Shane Breen boekte de in Duitsland goedgekeurde Balloon in het verleden de meest aansprekende resultaten. Zo werden ze onder andere derde in de Wereldbekerwedstrijd in Helsinki in 2013 en maakten ze deel uit van het team dat brons won in de finale van de Nations Cup in Barcelona dat zelfde jaar.

Ruiterwissel

In 2014 kwam de hengst onder de Mexicaanse ruiter Eugenio Garza. Echte successen bleven uit, totdat Verlooy afgelopen zomer de teugels overnam. In Knokke reden ze vervolgens vooraan mee en ook in Opglabbeek kaapte ze in het 1.40m de overwinning weg. Daarnaast was er een tweede prijs in het 1.50m op CSI Birmingham.

Joaquin Rodriquez wordt de nieuwe ruiter van de hengst.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Horseman

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.