Olympiade-paard Zipper naar Quentin Judge

Sergio Alvarez Moya met Zipper Foto FEI/Kit Houghton

NRPS’er Zipper (v. Apple Juice), onder Rene Tebbel deelnemer aan de Spelen van Rio, is verkocht naar de Double H Farm. De Amerikaan Quentin Judge zal zijn nieuwe ruiter worden. 

De Apple Juice-nakomeling was eerder succesvol onder Sergio Alvarez Moya. Met de Spanjaard in het zadel won de hengst in 2012 de wereldbekerwedstrijd in Verona. In 2013 en 2014 kwam de vos met Moya in het zadel tot diverse aansprekende resultaten, totdat Alexander Onischenko Zipper aankocht voor één van zijn teamruiters.

Op het EK in Aken verscheen Zipper met Katharina Offel in de ring. Onder Rene Tebbel sprong de vos naar de negentiende plek op de Olympische Spelen in Rio.

Geen plannen

“Zipper is gisteren in de Verenigde Staten aangekomen”, laat Judge aan World of Showjumping weten. “We hebben nog geen concreet plan voor hem opgesteld, eerst komt hij naar huis en kijken we hoe hij zich voelt. Van daaruit kijken we verder. Ik kijk er ontzettend naar uit om met hem aan het werk te gaan.”

Bron: World of Showjumping

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.