Ga naar hoofdinhoud

Sanne Voets tekent protest aan bij KNHS

Afgelopen zondag werd op het NK dressuur in Ermelo het Nederlandse team voor de Paralympics bekend gemaakt. De schok was groot voor amazone Sanne Voets; bondscoach Joyce Heuitink selecteerde haar niet voor het team.

Voor de bondscoach ligt de focus op een teammedaille. Heuitink gaf in de persconferentie aan een keuze te hebben gemaakt op basis van de scores op de observatiewedstrijden.

“Vanaf het begin is voor ons duidelijk geweest dat een teammedaille heel hoog in het vaandel staat, omdat op eerdere kampioenschappen Nederland geen medaille won en constant vierde werd. Het was mijn opdracht om in Rio op z’n minst voor een teammedaille te gaan, daarom ligt daar nu de focus.”

Hele sterke, brede selectie

“De observatiewedstrijden hebben hierbij de doorslag gegeven, om deze vijf mensen mee te nemen. Dat wil niet zeggen dat ik niet zes medaillekandidaten zou hebben. We hebben een hele sterke, brede selectie,” aldus Heuitink in de persconferentie na de bekendmaking van de teams.

Voets sloot het selectietraject voor de Paralympics af met als hoogtepunt een score van bijna 80% in de kür op muziek op het NK-dressuur. Ook op voorgaande kampioenschappen heeft Voets met Vedet PB laten zien een zeer stabiele factor en een potentiële medaillewinnaar te zijn. Bovendien toont haar nieuwe paard Demantur veel potentie.

Onbegrip

Op haar Facebook-pagina spreekt Voets haar onbegrip uit: “De bondscoach heeft mij niet geselecteerd voor de Spelen van Rio. Dat doet pijn, als je alles gegeven hebt en de beslissing niet kunt begrijpen. Zeker als de beslissing niet in lijn lijkt te zijn met het eigen selectiebeleid van de KNHS. Dat geeft mij het gevoel dat ik geen eerlijke kans heb gekregen om af te maken waar ik vier jaar geleden aan ben begonnen. De argumentatie van de KNHS is mij ook nog niet bekend. Daarom is er protest aangetekend. Omdat ik hierover in gesprek probeer te gaan met de KNHS wil ik op social media niet inhoudelijk ingaan op de situatie.”

 Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Eén reactie op “Sanne Voets tekent protest aan bij KNHS

  • Aimee

    Ha! Ik verwonder me al een hele week hierover. Hoe het in vredesnaam mogelijk is dat Sanne niet mee gaat, op basis van de resultaten uit heden en verleden kan die beslissing toch niet gemaakt zijn.
    De meeste aandacht is deze week uit gegaan naar de selectie van het dressuur team, ondertussen was ik op dit bericht aan het wachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.