Onwaarschijnlijke zege Guerdat in winning round Update Video

Steve Guerdat. FOTO WWW.ARND.NL

De volle hal in Parijs hield het niet voor mogelijk, maar Steve Guerdat liet vanavond zien dat het kon. Met Albfuehren’s Happiness dook de Wereldbekerhouder in de winning round van de Gold Cup onder de tijd van Daniel Deusser en pakte de overwinning. Met 23 combinaties in deze beslissende ronde, die stuk voor stuk vochten alsof hun leven ervan afhing, hield Jeroen Dubbeldam zich op de zesde plaats uitstekend staande.

In de eerste omloop waren eerder vandaag maar liefst 24 combinaties foutloos gebleven, 25 mochten hun paarden vanavond opnieuw zadelen voor de winning round. Met negen hindernissen, twee korte draaien, listige lijnen richting VIP-tribune en een race naar de laatste steilsprong hield deze omloop precies het midden tussen een enerverend direct-op-tijd en een bloedstollende barrage.

Onmogelijk

Daniel Deusser leek met Sweet de Beaufour op de overwinning af te stevenen (0/43.9), maar in de staart van de competitie deed Steve Guerdat zo ongeveer het onmogelijke. In een korte wending waarbij alle concurrenten rond galoppeerden zette Guerdat zijn merrie bijna stil, draaide haar op een dubbeltje en sprong over de steilsprong: 0/41.92 seconde.

De kop erbij

Jeroen Dubbeldam reed met Carusso LS een prachtige winning round, zeer snel, maar met de kop erbij: 0/45.48 seconde.
“We raken steeds verder op elkaar ingesteld”, zegt Jeroen Dubbeldam over zijn zeer goed springende zoon van Montebello La Silla en Osta Carpets Carrera. “Ik heb wat uitgeprobeerd met verschillende bitten en hem een poos op hackamore met een bitje gereden. Daar sprong hij heel goed mee, maar liep wel wat het gat in. Nu gebruik ik een ander bitje (een snaffle) en begrijpen we elkaar nog beter.”

Uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.
1 reactie op Onwaarschijnlijke zege Guerdat in winning round
  1. 1

    En een prachtige derde plaats voor de KWPN goedgekeurde hengst Alicante HBC met Jérome Guery!