Ook 1,40m in Drachten voor de Nederlanders

Vincent Geerink

In een spannende 1,40m-rubriek op Indoor Drachten wist Vincent Geerink de hoofdprijs naar zich toe te trekken. Met een halve seconde verschil was de ruiter uit Gelselaar op de ruin Elame (v. Wallenberg) Lisa Everts de baas. Dennis van den Brink werd met een seconde achterstand derde.

De 1,40m-proef leverde vijftien foutloze rondes op. In een tijd van 58,16 seconden werd Vincent Geerink de winnaar met de schimmel Elame. De negenjarige zoon van Wallenberg, die vader Peter onder het zadel heeft gehad, heeft Geerink pas kort op stal. Vincent debuteerde in december met de schimmel in Roosendaal, hij nam het paard over van de Tsjechische Young Rider Alexandr Baraldi die het paard op het EK in Samorin startte.

Lisa Everts

In een tijd van 58,69 werden Lisa Everts en Red Bull (v. Nassau) tweede. De 21-jarige Everts was het afgelopen jaar zeer succesvol met de Nassau-zoon. Het paar won onder meer de U25 Grote Prijs in Lichtenvoorde.

Nederlanders op drie en vier

Dennis van den Brink reed Doreusa (v. Phin Phin) naar de derde plek en hij werd gevolgd door Harrie Wiering met Oberon (v. Olympic Fire). De top vijf werd gecompleteerd door Conor Drain en de Numero Uno-zoon Fieldmaster.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

 

 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.