Ook Don Auriello niet van start op EK

Tinne Vilhelmson hier met Don Auriello Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Nadat vorige week al bekend werd dat Desperados FRH (v. De Niro) van Kristina Bröring-Sprehe en Showtime FRH (v. Sandro Hit) van Dorothee Schneider niet kunnen deelnemen aan het Europees kampioenschap dressuur deze zomer, reist ook Tinne Vilhelmson-Silven met Don Auriello (v. Don Davidoff) niet naar Gothenburg af. De ruin heeft zich geblesseerd en is niet op tijd fit om aan de start te verschijnen. 

Afgelopen zomer kwam de succesvolle combinatie nog in actie op de Olympische Spelen in Rio waar het duo op de achtste plek in de kür op muziek eindigde. Nadien verscheen de Don Davidoff-nakomeling niet meer in de wedstrijdring.

Volledig herstel

In de tussentijd liep de ruin een blessure op aan de gewrichtsbanden. “Hoewel het geen zware blessure is en hij zeker volledig zal herstellen, is de tijd tot aan het EK te krap om daar te starten”, vertelt de amazone in een interview aan Tidningen Ridsport.

Tweede paard

Helemaal zonder troeven zit de Zweedse amazone niet. Vorig weekend reed ze haar tweede paard Paridon Magic (v. Don Primero) op CDI Compiegne naar de derde plek in de Grand Prix en een vierde positie in de Special. De amazone richt haar pijlers in aanloop naar het EK nu op de Don Primero-nazaat. “Ik werk met hem naar de kampioenschappen toe, maar beslis pas op het laatste moment of ik hem alsnog meeneem”, besluit Vilhelmson-Silven.

Bron: Tidningen Ridsport

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.