Ga naar hoofdinhoud

Ook KNHS schrapt algemene cijfers in de Subtop

De FEI voert per 1 januari 2018 wijzigingen door in de dressuurproeven, de algemene cijfers worden geschrapt. Er blijft één onderdeel voor onder de streep over, de houding en zit van de ruiter en het effect van de hulpen. De KNHS neemt deze wijzigingen over in de FEI-proeven.

Dat houdt in dat de Subtopruiters (uitgezonderd de ZZ-Zwaar) volgend jaar niet meer beoordeeld worden op onder andere de regelmaat van de gangen, de impuls en de zogenoemde ‘submission’, de harmonie, het gemak waarmee het paard zich beweegt en de rechtgerichtheid.

Bekijk hier de nieuwe protocollen.

Bron: KNHS

Eén reactie op “Ook KNHS schrapt algemene cijfers in de Subtop

  • Jan.W. Jonas

    Merkwaardig dat internationaal de paarden zich onregelmatig mogen bewegen in alle takken, stap,draf en galop en dat de nationale wedstrijden tot en met ZZ dat niet mogen. Juridisch steek hier een addertje onder het gras. Wel is zeker dat de FEI vindt dat er zoveel onregelmatige paarden in de ring lopen dat zij maar tot die maatregel zijn gekomen. Kennelijk kon de FEI geen betere oplossingen vinden, terwijl die er wel zijn.
    Voor de sport een blamage en zeker voor dierenwelzijn. De discussie zal met deze maatregel meer aangezwengeld worden, het geen slecht is voor de paardensport. Wordt vervolgd……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.