Ook tweede kwalificatieproef Youngster Cup voor Kevin Staut

Kevin Staut

Na vandaag ook de tweede kwalificatieproef voor de Youngster Cup in Leipzig te hebben gewonnen, gaan Kevin Staut en de achtjarige Selle Français-gefokte Vendome d’Anchat als favorieten naar de finale van morgen. De Diamant de Semilly-zoon bleef met een paar tienden van een seconde voor op Corisanto (v. Cornet’s Prinz) en zijn ruiter Guido Klatte.

Staut wist als laatste starter in deze rubriek over 1,40 meter wat hem te doen stond en stuurde de ruin in 61,25 seconden foutloos over de finish. Daarvoor ging Klatte nog aan de leiding met de Oldenburgs-gefokte Corisanto, die 61,63 seconden klokten.

David Will completeerde het podium. De Duitser was met de achtjarige Caspar-zoon Casco slechts zeshonderdste van een seconde langzamer dan Klatte. Op donderdag eindigde deze combinatie op de zesde plaats.

Top vijf

De Ierse ruiter Eoin McMahon en Duitser Maximillian Schmid duelleerden om plaats vier en vijf. McMahon en de Diarado-zoon Dasado bleken uiteindelijk een kleine seconde sneller dan Schmid en Cocolino (v. Cayado).

De finale van de Youngster Cup wordt morgen in twee fasen verreden.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.