Openingsrubriek Las Vegas voor Ben Maher, KWPN’ers op twee en drie

Ben Maher en Tipsy du Terral Foto McCool

Afgelopen weekend was de Britse springruiter Ben Maher nog te zien in de LGCT-finale in Doha en vannacht won hij de openingsrubriek op het CSI4* in Las Vegas. Hij deed dat op de Frans gefokte Tipsy du Terral (v. Toulon) en bleef in de Twee Fasen-wedstrijd John Perez met de KWPN’er Utopia (v. Ircolando) en Richard Spooner, eveneens met een KWPN’er Arthos R (v. Namelus R), ruim voor.

Halverwege de rubriek sprong Ben Maher met de Toulon-dochter Tipsy du Terral zijn winnende rit. Hij bleef foutloos in de tweede fase in een tijd van 30,29 seconden. De Brit verdreef John Perez van de eerste plek die al vroeg met de zestienjarige Ircolando-dochter Utopia 31,12 seconden op scorebord had gezet.

KWPN-hengst Arthos R

De Amerikaan Richard Spooner werd door Maher naar de derde plaats gereden. Spooner was net acht Perez geëindigd met de KWPN-hengst Arthos R in een tijd van 31,41.

Zwaar parcours

Na afloop merkte Ben Maher op dat het een zwaar parcours was: “Maar ik ben gelukkig dat het voor mij goed uitpakte.” Negen combinaties bleven dubbel nul over het 1,45m-parcours.  De snelste vierfouter kwam op naam van    Andrew Kocher die de Tygo-zoon Kahlua in 30,55 seconden rondstuurde. Door de springfout werd de tiende plaats zijn deel.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Persbericht/Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.