Opluchting over Rahotep

Philippe Rozier hier met Rahotep de Toscane. Foto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl

Na een paar maanden rust maakte Rahotep de Toscane van Philippe Rozier afgelopen weekend zijn rentree op het vijfsterrenconcours van Bordeaux. De schrik was groot toen de hengst, die vorig jaar in Rio bijdroeg aan teamgoud voor Frankrijk, na de eerste proef kreupel bleek.

“Zaterdag voelde Rahotep linksachter niet goed”, vertelt Rozier aan Leperon.fr, “precies het been waar hij al eens last had van een peesschedeontsteking. Maar er is niets bijzonders aan de hand. Hij heeft zich aangetikt op de kogel.”

Zoals het er nu naar uitziet, kan Philippe Rozier zijn concoursplanning gewoon uitvoeren. Eind van deze maand komt de combinatie in actie in Abu Dhabi.

Bron: Leperon.fr

 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.