Ga naar hoofdinhoud

Belgen opnieuw aan zet in CSI2* Grote Prijs

Rijden voor eigen publiek lijkt de Belgen vleugels te geven. De tweesterren Grote Prijs over 1.45m op Jumping Mechelen kende in Wouter Devos opnieuw een winnaar van eigen bodem. Beste Nederlander werd Jesper Romp die op de zesde plek eindigde. 

Devos had met Emporio van t Holeinde (v. Fetiche du Pas) duidelijk zijn zinnen gezet op de overwinning. Een strak gereden barrage met korte lijnen zorgde ervoor dat hij ruim een halve seconde voorbleef op de Zweedse Petronella Andersson met Cantacorda (v. Canturo).

Belgen domineren

De amazone nestelde zich tussen het Belgische geweld, want ook de plekken drie tot en met vijf werden door Belgische ruiters opgeëist. Patrik Spits stuurde Bellissimo Z (v. Bamako de Muze) naar de derde plek. Nick Vrins zag in de barrage een balk uit de lepels rollen en werd met de bij Zangersheide goedgekeurde Vannan (v. Diamant de Semilly) daardoor naar de vierde plek verwezen.

Arnoud Doem en Hocus Pocus de Messitert (v. Quidam de Revel) zette de tweede tijd neer, maar acht strafpunten deed hem naar de vijfde plaats kelderen. Jesper Romp kreeg in de barrage met Happy (v. Lux Z) ook twee balken te verduren en viel daardoor net buiten de top vijf.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.