Belgen opnieuw aan zet in CSI2* Grote Prijs

Rijden voor eigen publiek lijkt de Belgen vleugels te geven. De tweesterren Grote Prijs over 1.45m op Jumping Mechelen kende in Wouter Devos opnieuw een winnaar van eigen bodem. Beste Nederlander werd Jesper Romp die op de zesde plek eindigde. 

Devos had met Emporio van t Holeinde (v. Fetiche du Pas) duidelijk zijn zinnen gezet op de overwinning. Een strak gereden barrage met korte lijnen zorgde ervoor dat hij ruim een halve seconde voorbleef op de Zweedse Petronella Andersson met Cantacorda (v. Canturo).

Belgen domineren

De amazone nestelde zich tussen het Belgische geweld, want ook de plekken drie tot en met vijf werden door Belgische ruiters opgeëist. Patrik Spits stuurde Bellissimo Z (v. Bamako de Muze) naar de derde plek. Nick Vrins zag in de barrage een balk uit de lepels rollen en werd met de bij Zangersheide goedgekeurde Vannan (v. Diamant de Semilly) daardoor naar de vierde plek verwezen.

Arnoud Doem en Hocus Pocus de Messitert (v. Quidam de Revel) zette de tweede tijd neer, maar acht strafpunten deed hem naar de vijfde plaats kelderen. Jesper Romp kreeg in de barrage met Happy (v. Lux Z) ook twee balken te verduren en viel daardoor net buiten de top vijf.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.