Opnieuw ruiterwissel voor Falco van Spieveld

Cameron Hanley met Falco van Spieveld Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De twaalfjarige BWP-hengst Falco van Spieveld (v. Toulon) heeft opnieuw een ruiterwissel ondergaan. Vorig jaar september kwam de hengst bij de Noor Geir Gulliksen terecht, nadat hij de teugels over had genomen van Cameron Hanley. Ondanks enkele aansprekende resultaten van de combinatie op het hoogste niveau, is de Toulon-nakomeling nu doorverkocht aan de Canadese amazone Nicole Walker. 

Hanley leidde de hengst in korte tijd op tot het hoogste niveau en zag zijn inspanningen vorig jaar beloond worden door de winst in de Grote Prijs van De Peelbergen. Niet veel later galoppeerde het duo naar de vierde prijs in de Grote Prijs van Münster.

Falco werd na een sterk optreden op CSIO van Lausanne verkocht aan Geir Gulliksen. Ook de Noorse ruiter boekte met de hengst goede resultaten op vijfsterren-niveau.

Debuut

De Canadese amazone Nicole Walker heeft nu plaats genomen in het zadel van de BWP’er en maakte gisteren hun debuut in de wedstrijdring op CSI Wellington. In het 1.40m bleef de kersverse combinatie foutloos.

Bekijk hier de rit van Walker en Falco van Spieveld op CSI Wellington:

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Horseman

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.