Ga naar hoofdinhoud

Otto Becker: ‘We kunnen niet meekomen’

Voor de Duitse bondscoach Otto Becker komt de ene na de andere teleurstelling. Na het Duits kampioenschap in Balve moest hij te kennen geven dat hij topruiters Christian Ahlmann en Daniel Deusser niet kan opstellen voor Tryon en in de FEI Nations Cup gaat het ook niet al te best. "Ik wil dit niet mooi praten, de Nations Cup van vandaag was een enorme teleurstelling", zegt hij over de laatste plaats van Duitsland in de Nations Cup-etappe in Sopot.

“Op dit moment zijn onze prestaties niet goed genoeg om mee te kunnen komen in de eerste divisie”, zegt Becker in een persbericht van de FN.  Met 225 punten uit vier wedstrijden ziet het er niet al te rooskleurig uit voor onze Oosterburen. Duitsland staat daarmee op de vierde plaats in het klassement, terwijl voorgangers Zwitserland, België en Frankrijk er elk nog maar 3 wedstrijden op hebben zitten. Duitsland heeft nog maar een wedstrijd te gaan: volgende week in Rotterdam.

32 strafpunten

In de eerste omloop in Sopot zag het er nog wel aardig uit. Een nulrondje van Hans Dieter Dreher met Berlinda (v. Berlin) en 4 fouten voor Janne Friederieke Meyer met Goja (v. Wandor van de Mispelaere), Denis Nielsen met DSP Cashmoaker (v. Calido I) en Maurice Tebbel met Don Diarado (v. Diarado). In de tweede omloop gingen er bij alle vier de ruiters twee balken naar beneden waarmee het totaal op 32 strafpunten kwam.

Rotterdam

Rotterdam is voor Duitsland de laatste halte van de FEI Nations Cup-serie. Becker heeft zijn team nog niet bekend gemaakt.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.