Oud Olympiër Stanny van Paesschen bondscoach van Iran

Stanny van Paesschen en Laura Kraut Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De voormalige Olympische springruiter Stanny van Paesschen heeft een nieuwe uitdaging aangenomen. Hij wordt de nieuwe bondscoach van Iran. Op Equnews wordt gemeld dat de Belg een contract heeft getekend tot en met Asian Games die zullen worden gehouden in 2018.

Stanny van Paesschen was vanaf 2010 de chef d’equipe van Saoedi-Arabië. Hij bouwde aan een team die zich kon meten met de wereldtop. Op de WEG in Lexington won Abdullah Al Sharbatly een zilveren medaille met Seldana di Campalto.

Goud op Aziatische Spelen

Onder leiding van Van Paesschen werd ook individueel en team goud gewonnen op de Aziatische Spelen in Guangzhou. Hoogtepunt was wel de bronzen medaille voor Saoedi-Arabië op de Olympische Spelen van Londen.

Iran

Nu is Stanny van Paesschen aangesteld als bondscoach van de Iraniërs en gaat hij proberen de sport in dit land naar een hoger peil te trekken.

Bron Equnews/Paardenkrant-Horses.nl

 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.