Oud-Vion Cup-winnaar Day Dream naar zege in CSI3* Grote Prijs

Day Dream hier met Willem Greve (v. Zento) - Foto: Jacquelien van Tartwijk

Day Dream, winnaar van de Vion Cup als vijfjarige, won, nu drie jaar later, de driesterren Grote Prijs op de Rolex Central Park Horse Show in New York. Met Jimmy Torano in het zadel was de Zento-zoon in de barrage veruit de snelste waardoor hij met zijn slechts acht jaar de overwinning pakte. 

Met Willem Greve was Day Dream succesvol in het jonge paarden ciruit. Naast de winst in de Vion Cup op vijfjarige leeftijd werd de combinatie ook afgevaardigd naar het Wereldkampioenschap voor jonge springpaarden in Lanaken. Greve verkocht de talentvolle ruin aan Torano die met zijn overwinning duidelijk laat zien een klik te hebben met de bruine.

Twee dubbelnullers

In het Central Park schotelde Olympisch parcoursbouwer Guilherme Jorge het uit 34 combinaties tellende deelnemersveld een fair parcours voor. Tien combinaties wisten tot de beslissende barrage door te dringen. Daarvan wisten slecht twee combinaties voor de tweede keer foutloos te rijden. Torano was daarvan ook nog eens veruit de snelste waardoor de overwinning hem niet kon ontgaan.

Alle vertrouwen

Op zesjarige leeftijd kocht Torano Day Dream. “Vanaf de eerste dag geloof ik in hem. Ik heb altijd gezegd dat hij grote dingen zou gaan doen. Hij heeft een aantal Grote Prijzen gelopen eind vorig jaar en hij won er een paar afgelopen zomer. Ik heb hem bij Willem Greve gekocht, waar ik al mijn paarden vandaan heb. Het paard heeft uitzonderlijk veel kwaliteit en is erg voorzichtig. Wanneer ik een sprong aanrijd denk ik nooit dat hij een fout zal maken. Aan zijn rijdbaarheid moet nog wat gewerkt worden, maar hij weet waar de balken zijn dus ik heb alle vertrouwen in hem”, prijst de ruiter zijn talent.

Geluk

Sharn Wordley werd met Barnetta tweede. “Het is niet het snelste paard, maar hij loopt heel consistent en eigenlijk alleen maar foutloos. Vorig jaar waren er maar twee barragekandidaten en was mijn strategie foutloos te blijven in de hoop dat die andere een fout zou maken. Nu waren er tien combinaties in de barrage. Ik dacht dat ik het wel kon vergeten, maar het geluk was aan mijn zijde”, vertelt Wordley na afloop.

Conor Swail stuurde zijn Cita naar de derde plek en was daarmee een gelukkig man: “Met de derde plek ben ik tevreden. Ik ben zo trots op mijn merrie, ze sprong fantastisch”.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/World of Showjumping

 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.