Outsider Mandy Porter wint wereldbekeromloop Sacramento

Het Amerikaanse publiek ging uit het dak toen Mandy Porter de wereldbekeromloop in Sacramento op haar naam schreef. Porter moest als eerste van start in de barrage en was niet alleen de snelste met Milano (v. Orlando), maar ook de enige foutloze. De vier barrage kandidaten waren allen Amerikanen.

Vier combinaties wisten door te dringen tot de barrage van de wereldbekerwedstrijd in Sacramento. Porter moest als eerste van start met Milano en deed dat op voortreffelijke wijze. Ze bleef foutloos in 39,16 seconden, een prestatie die niet meer werd verbeterd.

‘Milano snel van nature’

Dit jaar is het eerste jaar dat Mandy Porter de twaalfjarige aan de start brengt. Porter: “Mijn doel was om niet al te hard te gaan, maar Milano is van nature snel. Ik kon hem gewoon laten galopperen.” Het leverde Porter de overwinning op.

Spooner op nieuw paard derde

Jenni McAllister sprong op Legis Touch the Sun (v. Nekton) naar de tweede plek met vier strafpunten. Ook Richard Spooner kreeg vier strafpunten met zijn nieuwe aanwinst Chatinus en werd derde. De zoon van Chacco-Blue ging hiervoor onder Timo Beck.

KWPN’er Dolinn pakt WB-punten

De vierde plaats ging met vier strafpunten naar Sayre Happy op de KWPN’er Dolinn. De negenjarige merrie van Cardento kwam begin dit jaar in de stallen van de Amerikaanse en was hiervoor te zien onder Loewie Joppen.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl/persbericht

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.