Eerste mendurance Drents-Friese Wold verreden

Voor de eerste maal werd afgelopen zaterdag de mendurance in natuurgebied het Drents-Friese Wold verreden. De deelnemers streden in de categorieën pony’s enkelspan, pony’s dubbelspan, paarden enkelspan en paarden dubbelspan.

In de categorie paarden dubbelspan werd Vincent Boland eerste met Mores en S-Pri. Het span had een gemiddelde snelheid van 12,52 kilometer per uur. S-Pri had op de nakeuring een hartslag van 52 slagen per minuut en Mores 48. Bij een dubbelspan is de hoogste hartslag bepalend voor de totale klassering.

Karel Metselaar won met het ervaren Ierse paard Beanieman de categorie paarden enkelspan (12,57 kilometer per uur). Carolien de Jong eiste het oranje lint op met haar ponyenkelspan. Met haar new-forestpony had ze een gemiddelde snelheid van 10,144 kilometer per uur. Bij de categorie dubbelspan pony’s stuurde Roelof Schuring zijn span dartmoorpony’s Breezer en SD Brandy rond met een gemiddelde snelheid van 10,826 kilometer per uur. Dat was goed voor de eerste plek.

Het 28 kilometer lange parcours voerde over brede zandpaden en door prachtig natuurgebied. De organisatoren kunnen terugkijken op een geslaagde eerste mendurance in het Drents-Friese Wold.

Bron: Horses.nl/De Paardenkrant

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.