‘Geschorste Anzaq nam deel aan wedstrijd in Schilde’

Volgens de website Endurance-Belgium.com heeft de Pakistaanse trainer en enduranceruiter Anzac Mehmood afgelopen weekeinde deelgenomen aan een wedstrijd in het Belgische Schilde. Foto’s op internet laten zien dat KNHS-bondscoach Emile Docquier bij deze gelegenheid optrad als groom.

Anzaq is weliswaar Pakistaan van nationaliteit, maar hij rijdt voor de Verenigde Arabische Emiraten. Op de FEI-website is te zien dat hij op grond van zijn UAE-licentie is geschorst. Anzaq was eerder de trainer van Laiza de Jalima, het paard waarmee Marijke Visser zilver won op de Wereldruiterspelen in Normandië.

Op een Facebook-foto is te zien dat Emile Docquier op de betreffende wedstrijd een jas droeg van Abu Dhabi (UAE).

Na publicatie op horses.nl meldde de webmaster van endurance-belgium.com dat Mehmood zich weliswaar in het parcours van de wedstrijd bevond, maar niet officieel deelnam.

Bron: Endurance-Belgium.com

 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.
3 reacties op ‘Geschorste Anzaq nam deel aan wedstrijd in Schilde’
 1. 1

  Nou KNHS leg dat maar eens uit. Een geschorste persoon die een wedstrijd rijdt en geholpen wordt door Nederlandse KNHS bobo’s en een amazone.
  Ik ben heel benieuwd wat de KNHS hierop te zeggen heeft en welke acties zij gaat ondernemen.

 2. 2

  Please correct your post as Anzak Mehmood DID NOT OFFICIALLY take the start of the CEN 80km in Schilde, Belgium. Endurance-belgium.com didn’t write what you report in your article. As it is written in our post, the Belgian federation refused the entry of Mr MMahmood. The Pakistani trainer did actually ride on the course without bib number, but were later (after the publishing of our post) informed. I’m awaiting your reply and also awaiting an update of your website. Leonard Liesens, webmaster endurance-belgium.com

 3. 3

  Dear Mr Liesens, Thank you for your reply. On your advice the article has been adjusted.