Ga naar hoofdinhoud

Opnieuw ophef rondom endurancetrainer Anzaq Mehmood

Opnieuw is er ophef ontstaan rondom de geschorste Pakistaanse trainer en enduranceruiter Anzac Mehmood, gezien hij 12 juli op King's Forest endurance international Britse ruiters groomde.

Op Social Media werd verontwaardigd gereageerd opdat de trainer de Britse ruiters hielp, gezien de stal van hem en sjeik Qasimi meerdere malen beschuldigd werd van doping. De Verenigde Arabische Emiraten (VAE), waar Mehmood regelmatig voor rijdt, werd geschorst voor het deelnemen aan wedstrijden evenals de trainer zelf. De beslissing van de FEI om de VAE te schorsen was gebaseerd op welzijnsproblemen en het stelselmatig schenden van de reglementen. Het FEI-tribunaal was daarom van mening dat het belang van de VAE niet opweegt tegen het belang van de FEI aangaande het beschermen van het paardenwelzijn.

Nu staat nergens in de FEI-reglementen dat een geschorste ruiter niet mag groomen, maar wel is hierin vermeld dat deze zich niet op een wedstrijdterrein mag bevinden. Men vraagt zich nu af waarom Endurance Great Britain (EGB) het toegestaan heeft dat Mehmood bij de waterpunten mocht assisteren. De EGB wilde niet reageren.

Reuring in de Nederlandse tent

In Nederland zorgde Mehmood ook voor enige reuring in de tent, toen Marc van den Dungen onder andere de trainer beschuldigde van doping. Niet veel later doken er ook foto’s op van de voormalige endurance bondscoach Emile Docquier, die Mehmood begeleidde op een endurance wedstrijd in het Belgische Schilde met een Abu Dhabi-jas aan. Ondanks het feit dat Mehmood hors concours aan de wedstrijd deelnam, kwam dit Docquier op veel kritiek te staan. Kort na dit voorval beëindigde de KNHS per direct de samenwerking met Docquier wegens een verschil van inzicht.

Bron: HorseandHound/Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.