Ga naar hoofdinhoud

Reactie KNHS op aantijgingen Van den Dungen

Vandaag heeft Marc van den Dungen, voormalig voorzitter van de KNHS technische commissie endurance, een persbericht uitgedaan waarin hij paarden, mensen en instanties met naam en toenaam in diskrediet brengt.

Het gaat hier om niet bevestigde aantijgingen jegens personen en instanties en dat is buitengewoon beschamend. De KNHS neemt elke klacht of aantijging rondom paardenleed uiterst serieus. Wij nemen dit altijd in behandeling en zullen onze conclusies ook altijd staven op onderzochte en bewezen feiten. Op dit moment loopt er een onderzoek en de heer Van den Dungen is daarvan op de hoogte.

Afhankelijk van de conclusies van dit onderzoek zal de KNHS, indien nodig, krachtige maatregelen nemen. Dat de heer Van den Dungen lopende het onderzoek besloten heeft de publiciteit te zoeken vinden wij bijzonder spijtig. Op deze wijze wordt de endurance sport en het welzijn van paarden op geen enkele manier verder geholpen en het onderzoek belemmerd.

Bron: KNHS

Eén reactie op “Reactie KNHS op aantijgingen Van den Dungen

  • Annemarie

    De KNHS moet blij zijn dat meneer Van Dungen naar buiten treedt. Wanneer hij dit niet had gedaan was alles schimmig gebleven. De KNHS moet eens gaan durven en zich duidelijk uitlaten met daden dat zij staan voor een goed paardenwelzijn. Als “gewone” amazone is voor mij de KNHS een club van mensen die zichzelf erg interessant vindt en waar je niets aan hebt.
    KNHS ga eens wat doen!! Het is toch verschrikkelijk zoals die endurancepaarden in het Verre Oosten gebruikt worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.