Ruim 5.500 euro voor veilingtopper KWPN-online

Fokkerij

Foto Lonneke Ruesink

De eerste van de online veulenveilingen van het KWPN voor dit jaar werd maandagavond afgesloten met een gemiddelde opbrengst van ruim 3.600 euro per veulen. De topper van de veiling, Nyazinthe P. werd virtueel afgeslagen voor een bedrag van 5.550 euro.

De collectie te veilen veulens bestond uit vier merrietjes en dertien hengstjes. Harley VDL was met twee merrieveulens de enige hengst met twee veulens in de collectie. De veilingtopper Nyazinthe P. was er een van en de andere, New Star JB, stond met het bedrag van 4.000 euro ook in de top 5. De topper van de eerste KWPN-onlineveiling van vorig jaar,  Maistro, was ook een nakomeling van deze hengst.

Boven gemiddeld

Het tweede geld werd betaald voor de Glock’s Toto Jr-zoon Nicholas. Voor dit hengstveulentje uit een Charmeur-dochter werd op het laatste moment nog geboden tot een bedrag van 4.750 euro. Nice Guy (v. Glasgow vh Merelsnest) en Noralieke (v. For Romance) werden beiden voor 4.500 euro verkocht en New Star JB (v. Harley VDL) en Nobody is Perfect But Me (v. I’m Perfect) leverden beiden met 4.000 euro ook nog een bedrag van boven de gemiddelde prijs op.

Omzet

De totale omzet van deze eerste editie van de KWPN  online-veiling van dit jaar bedroeg 61.550 euro. De gemiddelde prijs die voor een veulen werd betaald kwam uit op 3.620 euro.

 

Klik hier voor de volledige lijst

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.