Overtuigende zege Pam Nieuwenhuis in Vragender

Pam Nieuwenhuis hier met Seraja Fotocredit: Paardenkrant-Horses.nl Tamara van de Krol

Met een super barrage won zojuist de dertienjarige Pam Nieuwenhuis de ‘Trust Prijs’ voor children. In de tijd van 34,88 seconden wist de jonge amazone uit Groessen al haar concurrenten ruim voor te blijven. Op het podium werd Nieuwenhuis geflankeerd door de Britse amazones Eleanor Hall Mcateer en Jodie Burchmore Eames.

Als laatste ging Pam Nieuwenhuis de barrage in met haar paard Vendorlux V. De zoon van Lux sprong uit het boekje en verpulverde de tijd van Eleanor Hall Mcateer die met Dazzle II (v. Kannan) 36,92 op het scorebord had gezet.

Jodie Burchmore Eames reed de KWPN-merrie Casti Aneira (v. Lupicor) naar de derde plek in 38,03. Ze werd gevolgd door de Belgische ruiter Gilles Nuytens met Halla v.h Kluizebos (v. Contact v. Heffinck) en de Française Rose de Balanda op de NRPS’er Zenovera (v. Babouche v. Gehucht Z). De Balanda was de enige met een springfout in de barrage.

De dag werd begonnen met Jumping de Achterhoek-prijs voor children. In deze 1,15m-rubriek was Meike Zwartjens de snelste met de Guidam-zoon Ultradam. Ilse Tolboom werd tweede voor de Duitser Henry Munsberg. Op merkelijk was de vijfde plaats voor Cejay Joosten die het voormalige 4*-paard Sagnol van Merel Blom nu onder het zadel heeft.

In de Harry’s Horse Prijs voor pony’s werd Mart IJland met Bentley eerste.

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.