Paard Andres Arozarena positief getest op verboden middel

Op het CSI 4* van Coapexpan in Mexico is het paard La Petite Fleur 6 van de Mexicaanse ruiter Andres Arozarena positief getest op het verboden middel Piroxicam. Na afloop van de speedclass op 14 oktober, waar het paar als tweede eindigde, werden monsters afgenomen.

Piroxicam is een ontstekingsremmer en wordt vaak toegepast bij acute pijn. Het middel staat bij de FEI op de lijst van verboden middelen.

Schorsing

Andres Arozarena is voorlopig geschorst vanaf het moment dat de uitslag van de test bekend is (20 december). Het paard is voor een periode van twee maanden geschorst.

Andere ruiter

Inmiddels heeft de negenjarige Oldenburgse merrie van Lexicon een andere ruiter. Nicolas Pizarro heeft de teugels van landgenoot overgenomen.

Bron FEI/Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.