Pam Nieuwenhuis derde in eerste ronde EK Pony’s

Pam Nieuwenhuis. Foto Wendy Scholten

In het Britse Bishop Burton vinden deze week de Europese Kampioenschappen plaats. Pam Nieuwenhuis deed in de eerste ronde van het individueel kampioenschap goede zaken door de derde plaats te pakken. De winst bleef op eigen bodem, de Britse Nicole Lockhead Anderson won de eerste ronde.

Anderson reed haar pony Gangnam Style II rond in 71,71 seconden, een tijd waar geen van haar collega’s ook maar in de buurt kwam. De tweede plaats ging naar de Française Ilona Mezzadri met Callas Rezidal Z bleef ze op bijna drie seconden achterstand van de nummer één.

Nederlandse combinaties

Onze landgenote Pam Nieuwenhuis reed met Zeppe van de Ijsseldijk foutloos in een tijd van 75,41 en bereikte hiermee de derde plaats. Lily Engelsman, Liv Huijbregts, en Mart Ijland moesten alle drie een tijdfout noteren.

Programma

Morgen vindt de landenwedstrijd plaats over twee rondes. Beide rondes tellen ook voor de individuele strijd. Zondag is uiteindelijk de finale, en deze wordt ook over twee rondes verreden.

Bekijk hier de complete uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.