Paspoort-drama jonge reservekampioene opgelost

Op haar facebooksite besteedde Bianca Schoenmakers vandaag aandacht aan de uitsluiting van een jong meisje op de Overijsselse kampioenschappen, omdat ze was ‘vergeten’ haar paspoort te laten zien. Inmiddels heeft de KNHS de diskwalificatie vandaag opgeheven en mag het meisje haar reservekampioenslint houden.

“De KNHS heeft direct het voorval met de uitsluiting van het jonge meisje op de Overijsselse kampioenschappen onderzocht en voor zo ver mogelijk opgelost.
De prijsuitreiking en ereronde krijgt ze er niet mee terug, maar de eer en de rozet wel!
De bond heeft dit netjes opgelost, vind ik. En hopelijk gaat deze official zich heel diep schamen!”, aldus Schoenmakers op facebook.

Oproep

Schoenmakers roept de KNHS op om hoognodige veranderingen aan te brengen in de controle op identificatie en registratie. “Deze controles moeten nou eenmaal gedaan worden, regels maken zonder controle is natuurlijk compleet zinloos. Maar waarom zijn deze regels er? Die zijn er om fraude te voorkomen en het dierenwelzijn te beschermen. Men mag niet een ander paard starten dan dat men zegt dat het is en het paard moet correct gevaccineerd zijn. Als men hierin duidelijk verzuimd, dan is uitsluiting zeer terecht. Maar dan wel voordat de rubriek is verreden, nog voordat het dier de accommodatie betreedt zelfs”, aldus Schoenmakers. “Waarom staan er dan geen controleurs bij de ingang van een losrijterrein? Hoe moeilijk kan het zijn om de chip en entingen te controleren voordat het paard losgereden wordt. Waarom moet dat als het paard met een verhoogde hartslag de ring uitkomt? Waarom moet dat op het moment dat bij de ruiters de stress hoger is? Internationaal zijn deze controles ook voor aanvang van de wedstrijd, dat moet nationaal ook kunnen, denk ik.”

Reactie KNHS

De KNHS liet inmiddels in een reactie op facebook weten het voorval ten zeerste te betreuren. Er is contact geweest met de ouders van het meisje en nu is Jamie één van de twee reservekampioenen van de het KNHS Regiokampioenschap Overijssel in de klasse B cat. A/B.

Bron: FB

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.