Patrick van der Meer ook met Zippo niet te kloppen in Mechelen

Patrick van der Meer met Zippo. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Patrick van der Meer begon vanmorgen goed aan Jumping Mechelen door met President’s First Apple (v. Vivaldi) de Prix St. Georges op zijn naam te schrijven. Dat kunstje herhaalde de ruiter zojuist met Zippo (v. Rousseau). Het duo behaalde een score van 72,72% en won daarmee unaniem de Grand Prix.

Patrick van der Meer en zijn vosruin Zippo toonden een fraaie proef. Enige smetje was de overgang van de eerste piaffe naar passage die niet vloeiend was. De topruiter was na het afgroeten zichtbaar tevreden met zijn geslaagde rit.

Verwimp tweede

Jorinde Verwimp eindigde voor eigen publiek als tweede. De Belgische amazone reed haar olympische troef en EK-paard Tiamo (v. Lester) naar 70,90%.

Heijkoop en Cornelissen

Daniëlle Heijkoop behaalde met Badari (v. Gribaldi) een nieuw internationaal persoonlijk record van 70,34% en eindigde daarmee als derde. Adelinde Cornelissen reed zich met de door haar ouders gefokte Zephyr (v. Jazz) ook in de prijzen. De score van 69,52% was goed voor de zesde plek.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.