Patteet gaat er met de eerste Medium Tour-zege vandoor

Gudrun Patteet hier met Sea Coast Ferly Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Sander Geerink en Bart Bles konden zojuist op Indoor Drachten niet voorkomen dat de zege in de tweefasen rubriek over 1,40m in handen kwam van Gudrun Patteet met Sea Coast B52 F Z. Het Belgische duo bleef dubbel foutloos en kwam bijna twee seconden sneller aan de finish, dan Geerink en stelde daarmee de overwinning veilig. 

Geerink kwam aan de start van deze rubriek met Bentley N en stuurde de zoon van Numero Uno in 34,67 seconden over de eindstreep, terwijl Patteet haar Bamako de Muze-dochter in 32,86 seconden liet finishen.

Internationale top vijf

Bles was iets langzamer dan Geerink en kwam in precies 35 seconden over de eindstreep met Wolisco DDH (v. Nolisco). Dat leverde het duo derde plaats op. Met een ronde van precies 36 seconden mocht Adrian Schmid zich met Alcazar Sitte (v. Rexar Du Houssoit) als vierde opstellen. Hiermee was de Zwitser de tweede niet-Nederlandse ruiter in de top 5. Het duo werd gevolgd door Chris Sorensen met de KWPN-hengst Zellobee. De Canadese ruiter liet de zoon van Berlin in 36,74 seconden finishen en werd vijfde.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.