Ga naar hoofdinhoud

Paulette Kral: ‘Echt wow toen ik de score zag!’

Paulette Kral, hier met El Dorado. Foto: Foto4U
Paulette Kral is met El Dorado (v. Painted Black) pas kort geleden overgestapt naar de Prix St. Georges en op hun tweede wedstrijd in deze klasse liet het duo zien veel progressie te hebben gemaakt. Met de score van 69,19% won het duo vandaag op de Subtopwedstrijd in Den Hoorn de goed bezette rubriek.

Twee weken geleden debuteerden Paulette Kral en El Dorado in de Prix St. Georges en behaalden toen met 66,47% de derde plaats. “Daarna hebben we weer lekker verder getraind en er op gefocust om de series en de pirouettes te verbeteren. Het doel voor vandaag was een foutloze proef en dat is echt gelukt”, vertelt Kral enthousiast.

Super cool

Toen Kral de ring uitkwam maar de punten nog niet wist, was ze gelijk te spreken over de proef. “We hadden nog wel een paar slordigheidsfoutjes maar het ging al weer zo veel beter dan de eerste keer. Ik kwam met een heel fijn gevoel de ring uit en toen ik de score zag was dat echt wow, super cool en heel gaaf! We hebben er voor getraind en ik ben er trots op dat El Dorado zo snel leert en het oppakt. Echt heel leuk.”

Eerst genieten

De amazone is er nog niet over uit of ze de selecties voor het NK gaat rijden. “Ik wilde graag verbeteren, een vloeiende proef rijden en meer ervaring opdoen. Eigenlijk heb ik over de selecties nog helemaal niet nagedacht”, vervolgt Krol lachend. “We gaan nu eerst van dit genieten en daarna over de planning denken.”

Debuten Heijkoop en Van Mierlo

Danielle Heijkoop maakte met Damirez (v. Sandro Hit) na een succesvolle periode in het ZZ-Zwaar haar debuut in de Prix St. Georges. Datzelfde gold voor Danielle van Mierlo met Evita Utopia (v. Jazz). Heijkoop noteerde de tweede score van 67,87% en Van Mierlo werd derde met 67,35%.

ZZ-Zwaar

Voor de klasse ZZ-Zwaar stonden twee proeven op het programma. Leslie van den Brink en Cinretto (v. Chatman) wonnen de eerste proef met 63,29%. Sarinah Blonk van Suchtelen van de Haere – Haere en Blonks Dancing Diamond (v. Spielberg) volgden met 62,93%. Deze combinatie won de tweede proef met 65,43% en hierin mocht Nelleke Hoogenraad zich als tweede opstellen. Zij behaalde met Farulana-S (v. Sorento) 64,21%.

Junioren

Rick de Veen won met Chicago (v. Vivaldi) de landenproef voor junioren met 64,17%. Brem Beers noteerde met Ultimate (v. Olivi) de tweede score van 63,94%.

Van de Meer en opnieuw Van Mierlo

In de kleine groep Intermédiaire A en B was het oranje lint met 60,59% voor Sarah van de Meer en Elton John (v. Johnson). In de Intermédiaire II reed Danielle van Mierlo haar Dayano (v. Jazz) met 65,59% naar de overwinning en het startbewijs voor de Grand Prix.

Klik hier voor de uitslagen.

Lees ook:
Mariska van Groningen: ‘Voor m’n gevoel zijn we er klaar voor’

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.