Pensioen voor Albert Voorns voormalige topper Tobalio

Abdullah Al Sharbatly, hier met Tobalio Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Het zit erop voor de zeventienjarige KWPN-ruin Tobalio. Abdullah Al Sharbatly heeft het moeilijke besluit genomen om de zoon van Numero Uno met pensioen te sturen, nadat hij een uitstekend wedstrijdseizoen heeft gelopen in 2016. Al Sharbatly reed de voormalige topper van Albert Voorn sinds 2014 toen hij de ruin kocht op de Eurocommerce-veiling.

“Voor mij was het een moeilijke beslissing Tobalio op ‘eeuwige’ rust te plaatsen. Zeker omdat Tobalio nog steeds de mensen kan blijven verbazen. Ik heb steeds in hem geloofd en vond het tijd voor een pensioen na een uitstekend geslaagd jaar in 2016″, aldus Al Sharbatly.

Hoogtepunt

Het hoogtepunt van seizoen 2016 is de zege van Al Sharbatly en Tobalio in de GP van Shanghai, maar dat was niet het enige mooie resultaat van het paar. Ze behaalden meerdere top vijf-klasseringen zoals bijvoorbeeld de vierde plek op het CSI3* in Dubai, de derde plek in de Nations Cup in Al Ain, de tweede plaats in de vijfsterren GP in Madrid, de vijfde plaats op het CSI5* in Cascais en de zege in Valkenswaard in een 1,45m-rubriek.

Albert Voorn

Voordat Al Sharbatly Tobalio kocht was de ruin met Albert Voorn drie jaar actief op het hoogste niveau. Voorn maakte met de ruin in 2012 de eerste keer deel uit van het Nederlandse team en won in Asten in 2014 de Grote Prijs. Toen bekend werd dat Tobalio op de Eurocommerce-veiling verkocht zou worden heeft Voorn nog een actie op touw proberen te zetten om de ruin te kunnen behouden, maar hij kon niet voorkomen dat Al Sharbatly voor 175.000 euro eigenaar werd van zijn topper.

Debuut

Nadat Al Sharbatly de ruin in april had gekocht verraste de Saoedische ruiter enkele weken later vriend en vijand toen hij zijn internationale debuut met de ruin winnend afsloot. Het duo won de King’s Cup over 1,60m in Windsor en Al Sharbatly was laaiend enthousiast. “Hij sprong uitstekend! Tobalio is één van de beste paarden van de wereld, vind ik! En zeker het beste paard dat ik ooit gereden heb”, aldus Al Sharbatly na afloop.

Tobalio sprong met zijn Saoedische ruiter ruim 350.000 euro aan prijzengeld bij elkaar.

 

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Equnews

*

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.
1 reactie op Pensioen voor Albert Voorns voormalige topper Tobalio
  1. 1

    Weet iemand waar tobalio zich nu bevindt.Ik vraag dit voor mijn dochter die heb 2 jar heeft verzorgd toen hij nog bij eurocommerce was