Ga naar hoofdinhoud

Romp pakt zege GP, Geerink derde

Archiefbeeld Peter Geerink Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De ervaren springruiter Peter Geerink eindigde zondag, nog geen maand na zijn rentree in Drachten, op de derde plaats in de Grote Prijs van Indoor Ambt Delden met Winston. “Dit is een goede comeback, of niet dan? Zo lang mijn rug het tenminste houdt, ga ik voorlopig lekker door. Ja, als het een beetje wil ook internationaal." De overwinning was voor het jonge springtalent Jesper Romp en zijn Vive la Vie.

Na lange afwezigheid besloot Peter Geerink weer de wedstrijdring binnen te rijden. De ervaren Geerink hield het rijden van concoursen 2,5 jaar lang voor gezien, maar door het vertrek van stalruiter Bjorn Egberink is de springruiter uit Diepenheim weer zelf in het zadel geklommen. Geerink beschikt voor de sport over een paar fijne paarden. “Deze week ga ik naar een twee sterrenwedstrijd in Roosendaal. Ik heb Cuidamé en Carlos die met hun acht jaar op een goed niveau springen en nog een paar fijne zesjarigen waar denk ik wel muziek in zit”, aldus Geerink.

Voormalig stalruiter Bjorn Egberink is bij zijn ouders thuis in Holten voor zichzelf begonnen. “Het vertrek van Bjorn is in uitstekende harmonie verlopen. Bjorn en ik kunnen het prima met elkaar vinden en hebben nog een paar paarden samen in eigendom. Voorlopig zoek ik voor hem geen vervanger. Eerlijk gezegd vind ik het nu zelf ook wel weer heel mooi.”

Bron: Hippisch Twente

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.