Peter Weinberg nieuwe bondscoach Belgische springruiters

De KBRSF heeft vandaag een principe-akkoord gesloten met Peter Weinberg. De Duitse ruiter, die zelf jarenlang assistent-coach van de Duitse equipe onder leiding van Herbert Meier was, wordt benoemd tot hoofd coach van het Belgische senioren springteam.  

Weinberg maakte als ruiter gedurende 25 jaar deel uit van het Duitse A- en B-kader en vertegenwoordigde Duitsland op veertig landenwedstrijden. Daarnaast heeft Weinberg, die in Aken woont, sinds 2006 ook een plek in de raad van bestuur van CHIO Aken.

Demeersman

Afgelopen november werd bekend dat Dirk Demeersman  in gezamenlijk overleg met de Belgische Hippische Sportbond (KBRSF) heeft besloten zijn contract als bondscoach van de nationale springequipe niet te verlengen. Onder leiding van Demeersman behaalde het Belgische team onder andere de overwinning in de Furusiyya Nations Cup finale in 2015.

Demeersman werd in 2014 als bondscoach aangesteld waarbij een contract van twee jaar werd afgesloten. Na de evaluatie van de Olympische Spelen in Rio werd besloten het contract niet te verlengen.

Bron: Equnews/ Equibel

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.