Ga naar hoofdinhoud

Petra van Esch: ‘Dat is een machtig gevoel’

Petra van Esch. (Privéfoto)
Petra van Esch heeft afgelopen weekend goed gepresteerd op een nationale dressuurwedstrijd in München-Riem. In de Inter I-rubriek op zondag pakte Van Esch niet alleen de winst met D'Angelo, maar eindigde ze ook op de derde plaats met Fiftyfifty, nadat ze zaterdag met beide paarden ook al in de top vier eindigde in de Prix st. Georges.

Van Esch had vier paarden meegenomen naar de wedstrijd in München en is over de prestaties van alle vier erg tevreden. In de Inter I schreef de amazone zondag unaniem de overwinning op haar naam met haar nieuwe troef D’Angelo (v. Zucchero) met een score van 71,71%. Met Fiftyfifty, de volle broer van haar voormalige GP-paard Fido Dido, eindigde Van Esch ook nog op de derde plaats in deze rubriek.  De proef met de Florencio-zoon leverde 69,43% op.

Prix st. Georges

In de Prix st. Georges op zaterdag eindigde Van Esch op de tweede en derde plek, waarbij alleen de rollen omgedraaid waren. Fifty Fifty kwam toen uit op 70,22% en D’Angelo kwam ondanks twee 70+-scores uit op een gemiddelde van 69,649%.

Jonge paarden Grand Prix

Fiftyfifty was niet de enige broer van Fido Dido, die Van Esch mee had naar Zuid-Duitsland, ze had ook Fiji (v. Florencio I) nog mee genomen. Met de tienjarige ruin startte Van Esch zaterdag in de Inter II, waar ze zich met een score van 65% van een startbewijs verzekerde voor de jonge paarden Grand Prix op zondag. In deze proef met piaffe en passage liep Fiji zondag vervolgens naar een totaal van 64,632% waarmee het duo in de top tien eindigde.

Fartien

Met de achtjarige Fartien (v. Spielberg), die Van Esch pas net in de ZZ-Zwaar uitbrengt, pakte de amazone ook nog een mooie tweede plaats mee in de M**. Het duo kreeg in totaal 68,767% en werd door een van de juryleden ook nog op de eerste plaats gezet. In de S4, een proef die volgens de amazone zelf nog best pittig is voor Fartien, kreeg Van Esch 67,13% waarmee ze achtste werd.

Machtig gevoel

“Het is echt een machtig gevoel om daar mee te doen en dan ook nog eens zo te kunnen eindigen”, vertelde de uitermate tevreden amazone een dag later. “Ik ga eigenlijk al jaren naar die wedstrijd omdat ik de sfeer daar heel fijn vind, maar ook omdat ik het fijn vind om me te meten met de ruiters daar. En als je dan de hele vrachtwagen weer volgeladen hebt en weer 800 kilometer aflegt naar huis, dan realiseer je je eigenlijk pas hoe bijzonder het was.”

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.