Ga naar hoofdinhoud

Philipp Weishaupt naar Grote Prijs-zege in Samorin

Philipp Weishaupt met Monte Bellini. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De Grote Prijs in Samorin, met een hoofdprijs van 49.500 euro, is gewonnen door Philipp Weishaupt. De Duitse ruiter bleef in het parcours over 1,60 meter - verreden over twee manches - foutloos in een tijd van 40,33 en verbeterde daarmee het resultaat van Luiz Francisco de Azevedo met bijna een halve seconde.

Weishaupt slaagde daarin met de elfjarige Diamant de Semilly-dochter Asathir, die in eigendom is van Abdullah Salem S Bahamdan. Braziliaan De Azevedo reed even daarvoor met de KWPN-gefokte Comic (v. Verdi) zijn scherpe tijd.

Vier dubbel nullers

Abdel Saïd en Malin Baryard-Johnsson slaagden er ook in om beide rondes foutloos te doorstaan. Met Callisto (v. Quasimodo Z) – eveneens KWPN-gefokt – had Saïd 41,74 seconden nodig voor zijn tweede parcours, waarmee hij de Zweedse amazone met H&M Cue Channa (v. Cardento) anderhalve seconde te snel af was.

Verdi

De Azevedo’s Comic is niet de enige Verdi-nakomeling in de top tien van de Grand Prix van Samorin. Martin Fuchs stuurde Chaplin (stb.naam Cerberus W, uit Jaltha B elite sport-spr prest van Concorde, fokker G. Knoop uit Slootdorp) naar de achtste plek.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.