Philippaerts’ Gitania V G naar China verkocht

Olivier Philippaerts hier met H&M Legend of Love Foto: Yvette Marchant

Ruim een jaar heeft de Belgische springruiter Olivier Philippaerts met succes de merrie H&M Gitania V G uitgebracht op het hoogste niveau uitgebracht. Nu gaat de dochter van Cicero Z een nieuwe carrière in China tegemoet.

Ludo Philippaerts heeft de merrie verkocht na haar laatste vijf sterrenoptreden in Calgary en een deelname aan het Belgisch Kampioenschap in Lanaken. “Het eerste paard dat ik naar China heb verkocht”, vertelde Philippaerts aan Galop.be. Gitania heeft ongeveer een jaar op stal gestaan in de Dorperheide.

Nadege Janssen

De schimmelmerrie had haar opleiding bij Nadege Janssen gehad. Gitania zou eerst voor Thibault Philippaerts bestemd zijn, maar Olivier nam al snel de teugels over voor het hogere werk. Aansprekend was de rit van Olivier in Calgary waar het paar slechts een balk afwierp in de loodzware Grand Prix.

Olivier Philippaerts blijft intussen goed bereden. Dit weekend werd hij met H&M Legend of Love tweede in de GP van Genève.

Bron Galop.be/Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.