Philippe Putallaz en Jérome Guéry over 2,10m in Genève

De Six Bars wedstrijd op het CSI in Genève leverde gisteravond een spannende strijd op. In de laatste omloop stond het vierde element op een hoogte van maar liefst 2,10m. Twee Zwitsers, een Belg en een Canadees deden een poging om de vier hindernissen foutloos te overwinnen. De relatief onbekende Zwitser Philippe Putallaz was de enige die foutloos over de finish kwam. Jérome Guéry sprong de 2,10m ook foutloos, maar maakte een fout op de voorlaatste en werd tweede samen met Christopher Surbey en Niklaus Rutschi die ook vier strafpunten noteerden.

In de tweede barrage van de Six Bars gingen nog elf combinaties van start. Vier ervan sprongen foutloos en traden in de derde barrage aan waarin de laatste sprong op 2,10m was gezet. Philippe Putallaz sprong met de Cento-zoon Vancouver IV imponerend over die hoogte en liet alle balken in de lepels. Jérome Guéry had als eerste start pech op de voorlaatste sprong. Garfield de Tiji Des Templiers (v. Quasimodo Z) tikte de bovenste balk eraf, maar sprong gemakkelijk over de laatste.

De Canadees Christopher Surbey met Carnaval (v. Chacco-Blue) en Niklaus Rutschi die met Clearwater als laatste in de ring kwam kregen beiden een fout op de hoogste sprong. Zij moesten de tweede prijs met Guéry delen.

Er kwamen geen Nederlanders aan de start in de Six Bars.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.