Piaffe aan de hand loopt slecht af voor gouden young rider

Anna-Christina Abbelen met First Lady tijdens het EK Young Riders, in 2017 in Roosendaal. Foto: Danielle Smits / www.arnd.nl

Anna-Christina Abbelen is gisteren naar ten val gekomen en overgebracht naar het ziekenhuis. De Duitse young rider, die met First Lady (v. Florencio) deel uitmaakte van het gouden team op het EK young riders in Roosendaal en ook twee individuele zilveren medailles won, was met haar trainer bezig met piaffe aan de hand. Daarbij sprong de merrie naar voren, struikelde en werd Abbelen uit het zadel gelanceerd.

Na controle werd bij Abbelen een ernstige hersenschudding en een aantal kneuzingen geconstateerd. Daarop moest de 21-jarige amazone de nacht doorbrengen in het ziekenhuis.

Zesde val in jaar

Abbelen hoopt volgende jaar de overstap naar de Grand Prix U25 te maken, maar staat voorlopig langs de kant. Ze heeft last van enorme hoofdpijn en een blessure aan een van haar rugwervels. Volgens de amazone was het dit jaar haar zesde val van een paard.

“Ik kan nog lachen en Lady is in orde, dus alles is goed”, vertelt Abbelen aan Eurodressage. “Ik denk dat ik de uitvinder van de helm niet genoeg kan bedanken!”

Bron: Eurodressage 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.