Pieter van Wiechen wint eerste titel NK Springen

NK Springen Mierlo 2016 Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De laatste rubriek van de eerste dag CH Mierlo was het Nederlands kampioenschap springen voor veteranen. Pieter van Wiechen was van de twintig barragisten de beste en won de rubriek met Newton. De 62-jarige ruiter won daarmee de eerste titel van het NK springen dat nog tot en met zondag duurt.

Van Wiechen kwam na zijn foutloze barrage in 38,87 seconden aan de finish met zijn achttienjarige ruin van N-Aldato. Daarmee was hij bijna anderhalve seconde sneller dan de nummer twee, Maurice Winters.  De 56-jarige Winters legde beslag op zilver met Carli de la Ferma Blanche Z (v. Caridor Z) met een rit in 40,15 seconden. Het brons was voor, de eveneens 56-jarige,  Toon Haazen met All Passion (v. Triomphe de Muze).

Oudste deelnemer

De oudste deelnemer van dit kampioenschap was de 75-jarige Ad Reyrink met Dilandra. Reyrink plaatste zich met de Namelus R-dochter niet alleen voor de barrage, maar was met een tijd van 39,26 seconden op weg naar zilver. De acht strafpunten, die Reyrink kreeg in de barrage zorgden er uiteindelijk voor dat hij zestiende werd.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.