Pius Schwizer wint nationale springtitel Zwitserland

Het internationale springconcours in Humlikom was dit weekend het decor van de nationale kampioenschappen van Zwitserland. Pius Schwizer won met de tienjarige Balou Rubin R (v. Balou du Rouet) voor de tweede keer de titel. Niklaus Schurtenberger won het zilver en Rachel Baechler het brons.

De 55-jarige Pius Schwizer ging na de eerste ronde al aan de leiding met de Balou du Rouet-zoon Balou Rubin R en stond die niet meer af. Alleen in de finale moest Schwizer een balk incasseren, maar ook zijn naaste concurrent Niklaus Schurtenberger met Quasimodo VII (v. Quidam’s Rubin) een balk aan de benen zodat Schwizer toch kampioen werd. Het zilver ging naar Schurtenberger.

Brons voor Baechler

Rachel Baechler en de twaalfjarige Rubis Tame (v. Diamant de Semilly) behielden hun derde plaats uit de eerste ronde vast tot het einde. Edwin Smits, de kampioen van 2015, liep het podium net mis met Dandiego B Z (v. Dutch Capitol).

Fuchs en Etter niet op podium

Martin Fuchs met de Westfaalse merrie Victoria (v. Vleut) en Daniel Etter op I Am Samourai (v. Indoctro) hadden een goed uitzicht op een podium plaats na de eerste ronde. Maar beiden verspeelden hun hoge klassering door twee springfouten in de finale.

Klik hier voor de uitslag.

Bron www.jumpinews.com

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.