Ga naar hoofdinhoud

Podiumplaats voor Lisa Nooren in Donaueschingen

Lisa Nooren hier met VDL Groep Sabech d'Ha Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Lisa Nooren begon de dag goed op het CHI in Donaueschingen met de derde plek in de eerste rubriek van de zaterdag. In het zadel van VDL Groep Urane de Talma, waarmee ze vorig jaar op dit concours de zege pakte in de Youngster Tour, zette Nooren een foutloze rit neer in 56.75 seconden. Alexander Zetterman ging er met de zege vandoor in deze 1.40m-rubriek op tijd.

Zetterman had de tienjarige KWPN’er Berdina gezadeld voor deze rubriek en de Zweedse ruiter stuurde de dochter van Untouchable in 55.15 seconden over de eindstreep. Dat was bijna anderhalve seconde sneller dan Holger Hetzel, die Dalli Dalli (v.Canturano) voor thuispubliek in 56.62 seconden naar de tweede plaats liet springen.

Nooren was iets langzamer met de achtjarige Argentinus-dochter en klokte af op 56.75 seconden, maar bleef op haar beurt ruim voor op Jonathan Gordon en Jendy S (v. Nabab de Reve). Het Ierse paar finishte in 59.79 seconden. Sandra Auffahrt maakte met Landlord (v. Lord Pezi) de top 5 compleet. De thuisrijdende amazone kwam in 61.27 seconden aan de finish.

Medium Tour

In de Medium Tour over 1.35m eindigde Laurie Touw op de tweede plaats met Cilienthya (v. Valentino). De overwinning in deze rubriek werd met overmacht opgeëist door de Zwitserse Daniela Steffen-Baleri, die Mighty de Riverland (v. Shogoun II) in 61.19 seconden foutloos over de eindstreep stuurde, waar Touw 67.10 seconden klokte met haar KWPN-merrie.

Klik hier voor alle uitslagen in het 1.40m
Klik hier voor alle uitslagen in de Medium Tour

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.