Podiumplek voor Amber Fijen in GP-kwalificatie Lier

Amber Fijen (hier in actie met Zambesi) Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De eerste twee plaatsen in de tweefasen proef over 1,40m waren zojuist in het Belgische Lier voor thuisrijdende combinaties. Dimitry Noterman werd eerste en Jerome Guery eindigde op de tweede plek. Amber Fijen kwam in deze kwalificatieproef in actie met Briljant en het duo mocht zich als derde opstellen voor de prijsuitreiking.

Van de twintig combinaties, die zich plaatsten voor de tweede fase van dit parcours, bleven er acht nog een keer foutloos. De beste vier eindigden allemaal in een tijd onder de 32 seconden en Fijen was daarvan de enige Nederlandse.

Belgen domineren

In de top 5 waren het vooral de Belgen, die de dienst uitmaakten. Noterman zadelde Bacardi-Rhum de Muze en stuurde de Kannan-zoon, die bij het AES en BWP is goedgekeurd in 31,34 seconden over de eindstreep. Met een klein verschil van bijna twee tienden van een seconde kwam Guery daarna als tweede aan de finish met Instit de Jucaso (v. Cooper van de Heffinck). Fijen en de Chacco Blue-zoon kwamen in 31,63 seconden aan op de finish, waar Guery 31,52 sconden nodig had.

David Malfait was met Hunters Conlypso (v. Contendro I) de derde thuisrijdende combinatie in de top 5. Met 31,99 seconden op de klok was de Belgische ruiter goed voor de vierde plaats. De top 5 werd verder compleet gemaakt door Anne Sophie Hemeryck Godart met Vidretta M de Bellignies. De Franse amazone stuurde de dochter van Canadian River in 32,79 seconden rond en was daarmee de tweede buitenlandse in de top 5.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.