Prachtig slot NTD: gastrijder Robbie van Dijk stuurt Gardenia HBC naar zege

Robbie van Dijk

Twee uur voor het slotnummer van de Nationale Tuigpaardendag, de Greet Bergstra Bokaal, werd Robbie van Dijk door Jan Schep gevraagd of hij de merrie Gardenia HBC wilde voorstellen, aangezien Harry van Middelaar zich ook al met het paard van zijn vader, Masters Den Roos, had gekwalificeerd. Daar had Robbie wel oren naar, en hij won! 

Mooier had het slot van de NTD niet kunnen zijn, zeker niet na het gedoe in Houten, waar Gardenia HBC ‘onterecht’ als kampioene werd gehuldigd aangezien ze niet startgerechtigd was. Ter plaatse werd daar het Wilhelmus gespeeld voor Harry van Middelaar, maar later bleek dat Robbie van Dijk met Fantijn de kampioen had moeten zijn (lees hier meer).

Eerste keer Greet Bergstra Bokaal voor Van Dijk

Twaalf merries werden uitgenodigd voor de Finale der Nationale, negen kwamen er terug mede doordat sommige rijders meerdere paarden in de finale hadden. Zo ook Harry van Middelaar die zich met Gardenia HBC en Masters Den Roos gekwalificeerd had. Gardenia HBC (Victory uit Carina ster PROK v.Wodka HBC) van fokker HBC Stal uit Boyl besteedde hij uit aan Robbie van Dijk en daarmee gaf hij het winnende paard uit handen.

Robbie liet de schimmel er fantastisch inklimmen. Voor hem was de hoogste trede op het ereschavot en daar stond Robbie nog niet eerder. Henk Hammers en Dendrini (keur sport v.Manno) van de familie Kooyman werd tweede voor Harry van Middelaar met Masters Den Roos (keur sport v.Tendens HBC) van Henk en Harry van Middelaar uit Hoogland. Beide goed presterende merries waarbij toch ook even Wendelrose (elite v.Manno uit Korose keur preferent v.Renovo, fokker Cornelis Mooiweer uit Doorsnspijk) van Black Horse B.V. uit Sliedrecht moet worden genoemd en dan niet alleen omdat deze fantastische merrie vandaag afscheid nam van de wedstrijdsport, maar ook omdat ze vandaag een topwedstrijd liep in handen van Mark de Groot en die prestatie had haar ook zomaar een plaatsje bij de top drie kunnen opleveren.

Weer Robbie van Dijk

Met de ijzersterk optredende hengst Eebert van Gebr. van Manen won Robbie eerder op de dag de Manno Trofee gevolgd door Dylano van M.C. de Groot/Black Horse B.V en Indiana  met Klaas Buist. Ook deze twee hengsten traden heel best op.

De toekomst

Negen Young Riders streden om de Future Cup, die werd gewonnen Kevin Huckriede die Bommelsteyn’s Hubert (v.Cizandro) van Jaap van der Meulen presenteerde. Het publiek had echter heel veel support voor de best bewegende Emerson (v.Manno) van Mts. Alting met Manon Veerman die het moest doen met de tweede plaats. Heel mooi was het dat Manon haar broer Mark met Besterly Eribo (v.Manno) van hun vader begeleidde naar het Kampioenschap voor Junioren. Goede tweede was daar Gilian Nijenhuis met Cetrienes (v.Vulcano) van Ronnie Beuving.

Brandy voor de vijfde keer bovenaan

Voor de vijfde keer ging de Renovo Schaal naar Brandy (v.Uromast) van het Brandy Consortium. Brandy leek zijn eigen feestje te vieren. Heel uitbundig presenteerde hij zich aan het uitzinnige publiek. Meer front maken kan een paard bijna niet. Maar het was ook genieten van elke pas van Besterly Amadeus (v.Saffraan) met Leendert Veerman die tweede werd. Veerman behaalde ook een mooi succes in het KWPN Kampioenschap voor driejarige tuigpaarden waarin het gaat om de Egbert Emmink Bokaal. Met de fraai showende Jannes W (Manno uit Fulony VDK v.Patijn, fokker Jan Greve uit Haaksbergen) werd hij kampioen. Harry van Middelaar kon Jonas GSM (Unieko uit Wimondra keur v.Pronkjuweel) van Fokker Jan Thijs Seinen als tweede opstellen.

Bron: KWPN

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.