PSG-zege voor Alexandra Andresen, Maertens derde

Het was vandaag in het Noorse Kristiansand de thuisrijdende Alexandra Andresen, die de overwinning opeiste in de Prix st. Georges. Met haar zilveren EK-paard van 2014, Belamour kreeg Andresen, die in ons land vooral bekend is door de aanschaf van en later de rechtszaken rond de hengst Handsome O (v. Johnson), een score van 72.395% waarmee ze bijna een procent voorbleef op de concurrentie. Saskia Maertens mocht zich als derde opstellen voor de prijsuitreiking.

Andresen won de rubriek niet unaniem. De jury bij H, die wel de hoogste punten gaf, zette als enige een andere combinatie op kop. De Belissimo M-zoon scoorde vooral hoge punten voor de galoponderdelen, maar liet verder ook een foutloze proef zien onder zijn Noorse amazone en het uiteindelijke puntentotaal leverde een ruime overwinning op.

Saskia Maertens

Maertens, die vorige week in het Deense Aalborg zowel de Prix s. Georges als de Inter I won met Legend of Loxley, had vandaag een beetje pech in haar proef. Op facebook liet de amazone weten dat haar feestbeest midden in de proef even werd afgeleid door het applaus voor de combinatie in de naastgelegen ring en daardoor een dure fout maakte. Het uiteindelijke resultaat van 67.842% met een dikke onvoldoende voor de contragalop, leverde het duo de derde plaats op achter Allan Skov met Midtgaardens Showhit (v. Sunset Hit), die tweede werd.

 

 

KLik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.