Quartz Rouge naar Philippe Rozier

Jerome Hurel met Quartz Rouge Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Quartz Rouge (v. Ultimo van ter Moude), onder Jerome Hurel deelnemer aan het EK springen in 2015, heeft een nieuwe ruiter. De dertienjarige hengst zal voortaan onder het zadel van Philippe Rozier, lid van het gouden Franse team in Rio, in de wedstrijdring te zien zijn.

Met Hurel zette de Ultimo van ter Moude-nakomeling diverse aansprekende resultaten neer. Zo waren ze in 2015 lid van het Franse team dat de Nations Cup zeges pakte in Lummen en Sopot. Ook in de Grote Prijzen draaide het duo regelmatig bovenaan mee. Met onder meer een derde plaats in de Grote Prijs van Dinard en Dublin.

Nieuwe troeven

Rozier is blij met de komst van zijn nieuwe troef. “Hij staat hier nu een paar dagen op stal. We hebben al wat sprongetjes gemaakt en hij voelt super aan. Het is de bedoeling dat we in Vilamoura ons debuut in de wedstrijdring maken”, aldus de ruiter.

Naast Quartz Rouge heeft ook de Franse kampioen bij de zesjarige springpaarden, Aurore de la Rose (v. Felton du Mont), een stal bij de Olympische ruiter betrokken.

Bron: Studforlife 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.